X
X

“A.TR” 3. Kategori Başvuruları Başladı!

AnasayfaYazılarHosting & Domain“A.TR” 3. Kategori Başvuruları Başl...

“a.tr Geçiş Süreci” kapsamında işlemlerin yürütüleceği 3. Kategori Başvuruları 14 Şubat 2024’te başladı. Bu kategori sırasıyla; kep.tr, av.tr, dr.tr, com.tr, org.tr, net.tr, gen.tr, web.tr, name.tr, info.tr, biz.tr, tv.tr, bbs.tr ve tel.tr uzantılarına sahip alan adı sahiplerine yönelik öncelikleri içermektedir. İşte bu kategoriye dair önemli detaylar.

Başvuru Süreci

Bu kategoriye ait başvuru süreci oldukça basit yürütülecektir. Herhangi bir belge gerekmeksizin başvuru talepleri Gencduyu Bilişim Teknolojileri tarafından alınacak ve daha sonra TRABİS’e iletilecektir. 14 Şubat 2024’te başlayan ve 3 ay sürecek olan başvuru sürecinin ardından 1 ay için de (14-Mayıs-14 Haziran 2024) değerlendirme sürecinin tamamlanıp tahsis işlemlerinin gerçekleşmesi beklenmektedir.

Örneğin: “ornek.com.tr” alan adının sahibi olan kişi veya kurum, “ornek.tr” alan adı için talep başvurusu oluşturabilecektir.

Başvurunuzu yaparken lütfen aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurunuz.

  • Sahip olduğunuz alan adı 25 Ağustos 2023 tarihinden önce tahsis edilmiş olmalıdır.
  • Sahip olduğunuz alan adı ve başvuru yapılacak “a.tr” yapısındaki alan adının sahip bilgileri aynı olmalıdır.
  • BTK tarafından yayınlanan Usul ve Esaslar’a göre “a.tr” tahsisinde “a” kısmının en az dört karakter uzunluğunda olması gerekmektedir.

14 Şubat-14 Mayıs 2024 arasında gerçekleştirdiğiniz başvurunun tarihi, değerlendirme sürecinde bir önem taşımamaktadır. Gerekli koşullar sağlandığı takdirde uzantı hiyerarşisi dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

Bu kategori sonunda başvuruda bulunduğunuz alan adını tahsis edemezseniz, Haziran 2024’te “ilk gelen alır” prensibinin devreye girmesi ile istediğiniz a.tr alan adını belgesiz olarak tahsis edebileceksiniz.

“a.tr” YAPISINDAKİ ALAN ADLARININ TAHSİSİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR’a buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.